Coach/trainer Clementine Schrijnwerkers

 

Clementine Schrijnwerkers
Clementine is coach, trainer persoonlijke ontwikkeling en loopbaanadviseur:
Ze heeft haar hart gevolgd, na een reorganisatie, kort nadat haar partner was overleden. Vanuit de persoonlijke groei en ontwikkeling die ze doormaakte tijdens haar verlies is ze de uitdaging aan gegaan. Ze maakte een switch van Onderzoeksmedewerker/ studentenbegeleider Biotechnologie (werkzaam bij Universiteit) naar Loopbaanadviseur en Coach persoonlijke ontwikkeling werkend in dienstverband. Clementine heeft diverse post-HBO opleidingen gevolgd, waaronder de Beroepsopleiding tot Loopbaancoach en Mobiliteitsadviseur (Hoogendijk) en de opleiding Neuro Linguïstisch Programmeren, ‘Mindleadership and Lifequality’, bewuste persoonlijk ontwikkeling in leven en werken. Vele kortere opleidingen en cursussen op het gebied van bewustzijn, rouw en verlies heeft ze gelijktijdig gevolgd en ze blijft zich hierin ontwikkelen. In 2010 heeft Clementine haar bedrijf DAVIDIA Coaching opgericht en heeft ze zich als coach geschoold in Natuurcoaching (Innersteps, School voor Natuurcoaching), daarnaast heeft zij opleiding Van deskundige naar Trainer gevolgd (De Galan, School voor Training).

Clementine is ervaringsdeskundige verlies partner:
“Na het verlies van mijn echtgenoot, ik was 34 jaar, heb ik veel ondernomen om mijn verlies te verweven in mijn leven. Samen delen en bewustwording ervaren met lotgenoten vond ik zeer waardevol, bijvoorbeeld tijdens een weekend van het KWF of bij een weekend voor nabestaanden van kankerpatiënten. Samen met een vriendin, ook weduwe richtte ik een Lotgenotenvereniging op voor Jonge Nabestaanden, op een actieve toekomstgerichte manier je verlies delen met lotgenoten. Wandelend met lotgenoten je verlies delen in de natuur, heb ik veel gedaan en als zeer zinvol ervaren. Ik heb mijn verlies op een liefdevolle manier kunnen verweven met mijn leven. Jaren later kwam ik als coach in contact met natuurcoaching en dat voelde voor mij als thuiskomen. De helende werking van in de natuur oefenen, makkelijk dichtbij je gevoel komen, de ruimte voor nieuwe inzichten, dat heeft me geholpen om makkelijker in mijn eigen kracht te komen, en te leven en werken vanuit mijn kernkracht ”.

Clementine blijft zich inzetten voor mensen die begeleiding willen tijdens hun persoonlijke groei en ontwikkeling gedurende verlies- en veranderingsprocessen zowel binnen privé- en werk- situaties. Daarom is zij zich naast coaching bij verlies van Vitaliteit en werk gaan richten op begeleiding bij Verlies dierbare, voor iedereen die een dierbare heeft verloren.

 

“Ervaar de helende kracht van de natuur, ieder moment, ieder seizoen opnieuw!”