REACTIES Deelnemers

Thema- workshop met deelgenoten, Omgaan met verlies
“Het meest waardevolle tijdens de workshop vond ik de ontdekking van het symbool in de natuur wat metafoor staat voor mijn verlies, het symbool geeft me steun, ondanks het gemis. De begeleiding van Clementine vond ik duidelijk en opbouwend. De workshop gaf me het vertrouwen dat ik er wel kom.
– 
Lenie uit Wageningen –

Wandelgroep met deelgenoten, weduwen en weduwnaars
“De wandeling gaf me inzicht hoe anderen hun rouw en verdriet beleven. Ik vond het waardevol om kennis te maken met mensen die hetzelfde doormaken. Clementine was respectvol naar iedereen en de momenten van stilte tijdens de korte stiltewandelingen waren een verademing voor mij. Dankzij de wandeling kan ik beter met mijn verdriet omgaan en weer oog hebben voor de toekomst”
– 
José uit Geldermalsen – 

“Hoe gaan andere mensen om met dit grote verlies, dat vroeg ik me af. De begeleiding van Clementine was goed en gepast. Ik vond het waardevol om mijn grote verdriet met gelijkgezinden te delen, die mij ook echt begrijpen. De wandeling gaf me rust. Dankzij de wandeling kan ik een heel klein beetje beter mijn verlies verdragen”.
– Corrie uit Bennekom –  

“De wandeling gaf me het gevoel dat het fijn is om met lotgenoten te praten. Ik herkende veel van wat ik hoorde. Het bos is een fijne plek hiervoor. De begeleiding van Clementine vond ik goed, ze gaf de groep en het individu de aandacht en begeleiding die op dat moment nodig was. Zij gaf ons tijdens de wandeling ook veel ruimte. Het meest waardevolle aan de wandeling vond ik dat ik even voelde hoe groot mijn pijn en verdriet nog is. Hier mag ik verder aan werken en er de tijd voor nemen zolang het nodig is. Rouwen is heel hard werken en het verdriet en de pijn mag er gewoon zijn. Dankzij de wandeling kan ik gesterkt verder.”
– Anneke uit Rhenen –

 

 

 

 

 

 

Reacties zijn gesloten.